Türkiye’nin mavi yolculuk rotaları, Akdeniz ve Ege kıyıları boyunca uzanır ve koyları, adaları ve antik kentleri keşfetmek için mükemmel bir fırsat sunar. İşte Türkiye’nin popüler mavi yolculuk rotalarından bazıları:

  • Bodrum – Gökova Körfezi – Bodrum: Bodrum’dan başlayarak Gökova Körfezi’ni keşfetmek için mükemmel bir rotadır. Burada, Orak Adası ve Sedir Adası’nın yanı sıra, ünlü Cleopatra Koyu ve bir çok cennet koyu ziyaret edebilirsiniz. Rota üzerinden görebileceğiniz diğer bazı koylar şunlardır: Akbük Koyu , Çökertme Koyu, Karacasöğüt Koyu, yedi adalar, karaada koyu, kissebükü koyu, ballısu koyu, incekum koyu benzeri bir çok görebileceğiniz koy ve kumsal bulunmaktadır.
     
  • Fethiye – Ölüdeniz – Göcek: Fethiye’den başlayarak Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’ni keşfedebilirsiniz. Rotanın sonunda, Göcek’teki yat limanında durabilirsiniz. Rota üzerinde görebileceğiniz bazı popüler koylar şunlardır:St. Nicholas adası, yassıcalar, kızılada, Cleopatra hamam koyu, katrancı koyu, soğuksu koyu, akvaryum koyu, mavi mağara, bedri rahmi koyu, çığlık koyu, sarsala koyu, domuz adası, tersane adası, gemiler adası ve turunç pınarı koyu bunlardan bazılarıdır.
     
  • Marmaris – Datça – Knidos: Marmaris’ten başlayarak Datça Yarımadası’nı keşfedebilirsiniz. Burada, Knidos antik kentini ve tarihi Datça limanını ziyaret edebilirsiniz. Bu rota üzerinde görebileceğini bazı popüler koylar:Kumlubük koyu, palamutbükü, kargı koyu, hayıtbükü, gebekse koyu, akvaryum koyu, incekum koyu, bencik koyu, dirsekbükü koyu, bozukkale koyu, cnidus koyu bunlardan bazılarıdır.
  • Antalya – Kaş – Kekova: Antalya’dan başlayarak Kaş ve Kekova’yı keşfetmek için mükemmel bir rota. Burada, antik kentler, batık şehirler ve güzel koylar sizi bekliyor. Bu rota üzerinde ziyaret edebileceğiniz bazı koylar şunlardır: Kaputaş plajı, küçükçakıl plajı, limanağzı koyu, üçağız koyu, Kaleköy, tersane koyu, korsan koyu, İnönü koyu, büyükçakıl plajı gibi koyların yanı sıra Kekova bölgesi irili ufaklı bir çok koya ev sahipliği yapmaktadır.
  • Çeşme – Sakız Adası – Alaçatı: Ege’nin güzel kıyılarında bir yolculuk yapmak isteyenler için mükemmel bir rota. Çeşme’den başlayarak, Sakız Adası’na ve sonunda Alaçatı’ya doğru ilerleyebilirsiniz. Rota üzerinde yer alan popüler koylar: ılıca plajı, Çiftlikköy, kocakarı koyu, çatal ada, paşa limanı, mavi koy, uzun kuyruk koyu, kuyrukburnu, karaada bunlardan bazılarıdır.
     
  • Bodrum – Datça – Bozburun: Bodrum’dan başlayarak, Datça Yarımadası’nı keşfetmek ve sonunda Bozburun Koyu’nda durmak için harika bir rotadır. Rota üzerinde ziyaret edebileceğiniz koylar; palamutbükü, bencik koyu, bozukkale koyu, çiftlik koyu, selimiye koyları, akvaryum koyu, ada boğazı koyları bunlardan bazılarıdır.
     
  • Göcek – Kalkan – Kaş: Göcek’ten başlayarak, Kalkan ve sonunda Kaş’ta durmak için güzel bir rota. Burada, antik kentler ve güzel koylar da keşfedilebilir.
     
  • Fethiye – Dalyan – Sarıgerme: Fethiye’den başlayarak Dalyan Nehri’ni keşfetmek için harika bir rota. Sonunda Sarıgerme Plajı’nda durarak tatilin tadını çıkarabilirsiniz.
     
  • Antalya – Olympos – Adrasan: Antalya’dan başlayarak Olympos antik kentini ve sonunda Adrasan Koyu’nda durarak güzel koyları keşfedebilirsiniz.
     
  • Çanakkale – Bozcaada – Ayvalık: Türkiye’nin kuzeybatı kıyıları boyunca mavi yolculuk yapmak isteyenler için mükemmel bir rota. Çanakkale’den başlayarak Bozcaada’yı keşfetmek ve sonunda Ayvalık’ta durmak mümkün.

Türkiye’nin mavi yolculuk rotaları, güzellikleri ve tarihi mirası ile ünlüdür. Bu rotaların her biri, farklı bir deneyim sunar ve doğa, tarih ve eğlenceye ilgi duyan herkesin beğenisine göre özelleştirilebilir.

Bella Yachting Olarak tüm bu gezilerinizi düzenleye bileceğiniz kiralık yat Kategorimizi inceleye bilirsiniz.